Правителството отпуска 20 000 долара за командировки на даровитите деца пианисти Хасан и Ибрахим Игнатови, предаде "Фокус".

"С две думи понеже ще го вкарам като извънредна точка - тези сладури, знаете добре цялата държава се снима с тях без нас, сега трябва да ходят в Ню Йорк, Санкт Петербург и никой не им дава пари", каза преди заседанието на Министерския съвет премиерът Борисов. "Сега с Горанов говорихме, от ДМС-тата ще заделим 20 000 долара за всичките им командировки", кобясни той откъде ще дойдат парите.

Братята Хасан и Ибрахим Игнатови спечелиха международен конкурс, който ще бъде в "Карнеги Хол" в Ню Йорк. За да участват в надпреварата, обаче не им достигат средства. Затова семейството започна кампания за събирането на средства за пътуването им до САЩ, както и за участието им в друг международен конкурс в Санкт Петербург.

Двамата братя, родени на 15 декември 203 г. в Шумен, представиха България на дванадесетото издание на детския конкурс „Евровизия“ в Малта заедно с Крисия Тодорова. Тяхната песен се класира на второ място.