Десетки граждани вече са се събрали на организирания от "Протестна мрежа" протест срещу министъра на културата Вежди Рашидов по повод най-пресните му изяви - около изпращането на хора на "кукузелите" в Париж.

"Уважаеми данъкоплатци, нека дарим 100 лв. на министър Вежди Рашидов, за да се успокои и да си ходи, защото песента му е изпята. Всеки е добре дошъл да дари 1, 2 или 5 стотинки в шапката за министъра. Очакваме най-вече артистите, художниците и музикантите да се присъединят към благотворителната акция #ПейWithMe.", е призивът на протеста, който бе обявен за 18 ч пред сградата на министерство на културата на столичния бул. "Ал. Стамболийски".

И в действителност, участниците в него хвърлят стотинки в кашонче - за да стигнели на Рашидов, след като си подаде оставката. 

Жестът бе провокиран от необмислено изявление на министъра - че ще даде на хориста от "Йоан Кукузел Ангелогласният" Георги Петров 50, 100 лева, за да спре да пее и да се оплаква, че на певците не са платени хонорари за участието им във високата сцена на "Нотр Дам дьо Пари" като съпровод на излагането на българските тракийски съкровища в "Лувър". 

Въпреки че днес Рашидов се извини с половин уста, гражданите не се отказаха да протестират.