Политологът Огнян Минчев се възмути от методите на работа на администрацията на Столичния инспекторат. Той си призна, че е паркирал неправилно пред районния съд, но се шокира, че е било необходимо да загуби половин ден, за да разбере, че дължи 30 лева глоба.  

Ето какво написа Минчев във фейсбук:

Паркирах неправилно пред районния съд - правилните 10-15 места бяха заети. На връщане намерих синя листовка от Инспектората на Софийска община - трябва да се явя в някакъв офис на Красно село. Обаждам се на единствения посочен телефон - на централния Софийски Инспекторат. Не могат да ми дадат информация - да отида на Красно село. След допълнителни усилия намирам телефон на въпросното поделение на Красно село. Напразно - никой не вдига. На другия ден - вдигна и ... ме изпрати на друг телефон, на който ... никой не вдига. Наложи се да изгубя половин ден - отидох до Красно село. Почаках, почаках ... хеле, дойде служебното лице. Оказа се, че дължа 30 лева. И защо трябваше да ходя на крака? Защо трябваше да си губя времето?

Защо не можеше да науча по телефона важната служебна инспекторатска тайна - че дължа 30 лева? Всъщност, освен екскурзията в пространството - пресичането на задръстената от трафик София - трябваше да направя и поход във времето, да се върна в предвиртуалния свят на високомерни чиновници, около които се върти света. Тяхното вехто самодоволство, разбира се, се финансира от моите и вашите данъци. Все пак ми е любопитно какво мисли г-жа Фъндъкова за това?