Кога ще се роди кралското бебе? Защо закъснява терминът на Кейт? Как ще се казва новороденото? Момче или момиче? 
Кралските фенове от седмици са заели позиции пред болницата, в която трябва да роди съпругата на принц Уилям Кейт, но събитието засега се отлага. Напрежението расте, умело захранвано от мълчанието на родителите и от традиционната медийна активност.

Както и през 2013 г., когато се очакваше раждането на първородния син на Кейт и Уилям принц Джордж двамата родители предпочитат да не огласяват подробности. Но затова пък възможността за слухове, предположения и залози расте. Засега е ясно, че тези, които бяха заложили на раждане преди термина на Кейт са загубили. Раждането закъснява с няколко дни. Според британските медии то се е очаквало на 23 април. Лекарите можели да изчакат до седмица преди да пристъпят към предизвикано раждане.

Ако се вярва на преобладаващите залози, бебето трябва да е момиче и да се казва Алис, обобщава още Асошиейтид прес. Вероятно поне едно от тези неща няма да се случи.

Ето какво знаем и не знаем около раждането на кралското бебе.

Датата на раждането
На 8 септември м.г. дойде официалното съобщение, че херцогинята е бременна, но без повече подробности. Единственото ясно е че трябва раждането да е през втората половина на април. По верме на скорошна визита кейт каза на социален работник, че важното събитие трябва да се случи след? средата на април.
Бебето може да има рожден ден в един месец с баба си кралица Елизабет Втора, която е родена на 21 април. На 19 април беше сватбата пък на Уилям и Кейт.

Къде ще ражда Кейт?
В "Линдо уинг" на болницата "Сейнт Мери" в Падингтън. Там се роди и принц Джордж преди две години. Раждането ще струва повече от 5 хил. британски лири за първите 24 часа и още 1000 лири за всеки допълнителен ден престой. 
От средата на април болницата въведе ограничения в паркирането.

Името Алис
Според залаганията второто дете на Уилям и Кейт ще е момиче на име Алис. Според някои даже самата херцогиня намекнала, че очаква момиче с начина си на обличане. Тя носеше свотло розово палто при последната си публична проява преди да се оттегли в отпуск по майчинство. 
Името Алис е предпочитано, следвано от Елизабет, Шарлот, Виктория, Александрия и Даяна. Джеймс и Артър са предпочитаните имена за момчета.
М историята на британското кралско семейство е имало досега много малко жени с името Алис. Така се е казвала втората дъщеря на кралица Виктория, както и свекървата на сегашната кралица - майката на принц Филип.

Наследяването
Когато принц Джордж се роди през 2013 г. , той стана трети претендент за трона като измести от това място чичо си принц Хари. Първи е дядото принц Чарлз, следват принц Уилям и принц Джордж. Сестрата или братът на Джордж ще заеме четвъртото място като наследник на британската корона като така принц Хари отстъпва още едно място назад - отива на пета позиция. Принц Андрю, вторият син на кралица Елизабет става шести.
При наследяването полът на детето няма значение. През 2013 г. Великобритания прие законови промени, за да сложи край на столетния принцип на онаследяването, което винаги дава предимство на момчетата преди момичетата. Сега действа единствено принципът на по-ранното появявяне на бял свят. При предишната система принцеса можеше да бъде изместена от правото на престол от по-малкия си брат.

Това правило, което датира още от закон от 1701 г. сега вече е премахното във Великобритания, както и в 15 бивши нейни колонии.

Как се справят родителите?
33-годишната Кейт и 32-годишният Уилям изглеждат спокойни за предстоящото раждане. И двамата до края на март изпълняваха официалните си задължения. Бременността на Кейт не е от леките. Тя страдаше от тежко сутрешно неразположение, hyperemesis gravidarum, в първите месеци на бременността си и трябваше да отложи плановете си за първото си самостоятелстно кралско пасещение в Малта. След това здравето на Кейт се подобри и тя изглеждаше в добра форма до последно. Когато бебето се роди, Уилям ще излезе в отпуска за извистно време от новата си служба. Бившият пилот на спасителен хеликоптер започна първата си работа на пълен работен ден на 30 март като пилот на хеликоптер в компания, която отговаря за дейността на хеликоптерите за спешна помощ в Източна Англия. След обучението се очаква той да започне да участва в спасителни операции това лято.

Кой първи трябва да научи за раждането?
Първа радостната новина трябва да научи кралицата, след това ще бъдат уведомени другите членове на кралското семейство и семейство Мидълтън. След това идва ред на публичното уведомление. Ако бебето се роди в 10 часа вечерта например, публично новината няма да бъде съобщена преди 8 часа на другата сутрин.

Как ние ще научим новината?
Британското кралско семейство може да е една от най-традиционните институции в света, но медийният й екип направи усилия да модеринцира комуникационинте връзки като вече монархията има туитър и присъства и в други социални медии.
Както и когато Джордж се роди, се планира новината за раждането на новото кралско бебе да бъде съобщена чрез туитър. Журналистите ще имат много малка преднина, те ще разберат новината по имейл две минути преди дворецът да я туитне към света. Два часа по-късно пред портите на Бъкингамския дворец ще има обявление за щастливото събитие.

 

Caption
Caption
Caption
Caption

 

Caption

В съобщението не се посочва в кой месец е бременна Кейт и кога се очаква раждането на второто им дете. Според източници на в. "Дейли мейл", тя е във втория или началото на третия месец, като още не е преминала през един от важните прегледи, който се извършва в 12-тата седмица. Първият им син принц Джордж се роди през юли 2013 година. Заради тежкото неразположение обаче Кейт ще трябва да пропусне някои кралски ангажименти поне временно, става ясно от съобщението на двореца. Тя трябваше да присъства днес на събитие в Оксфорд с принц Уилям, но той бе принуден да отиде сам. Не е ясно дали Кейт ще отиде на планираното си първо самостоятелно посещение в чужбина, което трябваше да бъде в Малта по-късно този месец.
В момента Кейт е под наблюдението на лекари в Кенсингтънския дворец, но не е била приета в болница, както предишния път. Именно неразположението на Кейт и приемането й в болница издадоха първата й бременност още във втория месец и принудиха двореца да оповести състоянието й далеч преди планираното