Космодискът почти е набор на българската демокрация и няма човек с болки в кръста, който в даден момент да не го е пожелавал. Но с цената си от 129,90 до 149,90 лв. пластмасовото чудо не е никак евтино.

И все пак предприемчивият български търговец му е намерил начина - има няколко пъти по-евтино копие на космодиска, което се продава в интернет само за 19 лева. Разликата освен в цената е и в името - вместо космодиск - космо норд. Иначе дори опаковките са едни и същи!

Само че търговецът е нарушил Закона за защита на конкуренцията (КЗК). Фирмата "Дорида 777", която на свои сайтове продавала пластмасовия пенкилер, е санкционирана от Комисията за защита на конкуренцията с две глоби от по 1200 лв. - за заблуждаваща реклама и за имитация, и е постановила прекратяване на нарушението.

Молбата е била заведена от фирмата "Студио Модерна - България", която е официален представител и единствен вносител у нас на оригиналните продукти с търговско лого "Космодиск", които се произвеждат в Словения. 

Но въпреки санкциите проверка на Клуб Z показва, че в интернет още може да се купи евтиният какъвто-си-там диск, който макар и менте, поне на пръв поглед не се различава от оригинала.