След като миналата година за пръв път от сезон 95/96 нямаше английски представител на осминафиналите в Шампионската лига, този път отборът ще е поне един. „Челси“ се класира за четвъртфиналите след убедителна победа с 2:0 над гостуващия „Галатасарай“, който затвърди тенденцията да играе слабо като гост този сезон. Момчетата на Жозе Моуриньо вкараха ранен гол, като точен бе Самуел Ето‘о, и контролираха мача, без да оставят много шансове на турците. Камерунецът няма много попадения този сезон, но всички те са паднали във важни срещи.

Точно такъв развой на мачовете обича Специалния. Когато неговият отбор вкара първия гол в двубоя и то рано, не остава почти никакъв шанс за съперника да отвърне на удара. На почивката „сините“ водеха с 2:0 (гол на Гари Кейхил) и по този начин убиха интригата за вторите 45 минути. „Челси“ пък се върна на победния път след стъписващата загуба с 0:1 от „Астън Вила“ във Висшата лига през уикенда.

Моуриньо продължава да го играе на умряла лисица. След мача португалецът заяви: „Вече сме в Топ 8 на Европа, всички големи отбори продължиха напред. Ние заслужаваме да сме сред тях.“ А всъщност „Челси“ е един от фаворитите – както винаги, а и начело с един от най-добрите треньори в света.

Дидие Дрогба изигра слаб мач за „Галатасарай“, главно заради безличната игра на целия отбор. Моуриньо сподели същото след края на двубоя: „Тази вечер Дидие бе самотник.“

Треньорът на турците пък Роберто Манчини очаквано не бе доволен от представянето на своя отбор.

„Наистина играхме много, много зле. „Челси“ бе по добър, не можем да се надяваме на нещо с един удар към вратата“, каза италианският специалист.

Жребият за четвъртфиналите е в петък, а днес ще станат ясни и последните два участника в Топ 8 на Стария континент.