Зрителите на сутрешния блок на Нова телевизия станаха свидетели на трудно обяснима наглост от страна на член на ръководството на болницата "Софиямед", в която акушерка преби бебе на 4 дни.

"Този случай бе страхотна реклама. Знаете, че лоша реклама няма", каза д-р Иван Колчаков пред гледащите шокирано водещи Ани Цолова и Виктор Николаев.

И двамата онемяха.

"От апаратната ми казват само "ужас", каза Николаев в края на разговора, а лекарят анестезиолог обясни, че се е "пошегувал".

Преди това Колчаков насериозно призова водещите да бъдели коректни и обясни, че доста хора от ръководството и журналисти на Нова телевизия се лекували в "Софиямед".

Имаше и дълги обяснения за това колко хубаво е това здравно заведение.

"За 2014 година "Софиямед" е отчела пред здравната каса дейности за 27.4 милиона лева. Ако се сравнят здравните заведения в София, подобен обем дейности правят болница „Света Ана”, Александровска болница, така че Софиямед е една от най-работещите в столицата, каза Колчаков.

Той уточни, че заплатите на акушерките и медицинските сестри в здравното заведение са едни от най-високите в бранша и това привлича качествени специалисти, които работят в "Софиямед". 

"За последните три години сме проверявани 11 пъти и няма констатирано нито едно нарушение. Ръстът на пациенти за миналата година е над 21%", каза още медикът.

Иван Колчаков е бивш депутат от СДС. Бе кмет и областен управител на Пазарджик, както и общински съветник. В партийната йерархия се издигна до главен секретар на СДС. През април 2009 г. напусна ОДС заради коалицията на СДС с ДСБ и се присъедини към ПГ на РЗС, като стана и неин зам.-шеф.