От големите брандове само LG се отказва да вкара своя флагмански телефон в метал. Най-новият суперфон на корейците - LG G4, остава верен на пластмасата, но за компенсация върви със заден капак, облицован с естествена кожа в няколко различни цвята.

Кожата вероятно няма да се хареса на защитниците на правата на животните, но ще допадне на всички, които мразят да купуват допълнителни кейсове и калъфи, в които да слагат апарата си, за да го пазят от поражения при вероятно изпускане.

В случая от LG са помислили и за най-лошия сценарий - апаратът е с леко извит дисплей, което помага за неговото оцеляване, ако падне "по лице" върху земята.

Телефонът продължава дизайнерската странност за разполагане на бутоните за включване и изключване на звука на гърба, но с нея се свиква много по-бързо, отколкото си мислите.

Трябва да отдадем почит на LG и за това, че апаратът ѝ дава възможност за смяна на батерията и слагане на допълнителна памет, при това, до невероятните 2 терабайта. Нещо, от което големите марки една по една се отказаха.

Тактико-техническите данни на G4 са в реда на нещата - 5,5-инчов Quad HD дисплей, 6-ядрен процесор Snapdragon 808, в добавка с графичен чип Adreno 418, 3GB RAM и 32 GB вградена памет на борда.

Обърнато е внимание на основната камера, която е 16-мегапикселова и с необичайно голяма апертура - 1.8, което в комбинация с лазерния фокус се очаква да дава възможност за правене на добри снимки при по-слабо осветление.