"91-ва година, като казах, че Иван Костов ще разсипе СДС, щяха да ми издерат очите, защото не бяха подготвени за тази истина. Сега, ако отворите сайтовете, всички го плюят."

Това заяви бившият председател на КТ "Подкрепа" Константин Тренчев пред бТВ тази сутрин. Според него, политиката е пълна с "гадове", а бившият лидер на десницата Костов той посочи като най-големият "гад".

 "Аз и затова си тръгнах - не искам хората да ме броят за съучастник на тези които разсипват държавата. И тъй като аз съм постоянно на екрана, ме броят за съучастник на тези гадове," каза Тренчев, който подаде оставка през февруари след дълги години председателстване на синдиката.

Той каза още, че има "твърде странни попадения" и в кабинета, но отказа да даде конкретни имена - те са отговорност на премиера.

"Тази държава с бъзи стъпки върви към това да стане географско понятие, както Либийската пустиня. Да остане понятието "България", но не и държавата," даде мрачна прогноза Тренчев.

Той отбеляза, че в България не може да стане революция, защото няма съгласие върху една идея. 

"Нашата слабост идва от нашата народопсихология - всеки, който малко се различава, малко се издигне, трябва да бъде оплют, трябва да бъде съсипан, защо ние нямаме, а той има - никой не ис дава сметка, че този човек може да го е заслужил да го е придобил със знание, труд, не. Омраза, омраза, омраза - това е най-характерното за нас," обобщи Тренчев.