Общо над 1500 души работят по магистралите в момента, в почивните дни, за да бъде спазено обещанието магистралите към морето да бъде пусната на 1 юли, а участъкът Шумен-Белокопитово на 15 юли, заяви пред журналисти в Плиска Бойко Борисов, предаде „Фокус”. 

Премиерът уточни, че само по новостроящото се трасе на магистрала ’’Хемус’’ между Шумен и Белокопитово работят над 200-300 души. Полага се асфалт, като само в един участък все още работят археолози. Там е необходимо да бъде направен огромен насип, затова Бойко Борисов изрази надежда те да успеят да приключат работа вместо за 45 дни за 20. В понеделник министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова ще се срещне с арехолозите, за да обсъдят как могат да се справят по- бързо.

„Ако археолозите излязат на 20-тия ден, на 15 юли ще бъде готов участъкът Шумен-Белокопитово”, обясни Бойко Борисов. „Оказа се, че цикламените костюмчета само идваха тук, един лев не са дали. Каквото дадохме ние преди (при кабинета "Борисов 1" б.р.), после служебното правителство е дало 8 млн. лв., и сега пак ние”, подчерта той.

По-късно Борисов написа във фейсбук, че е останал доволен от това, което е видал при инспекцията на пътния възел Белокопитово-Каспичан. И припомня, че "участъкът Белокопитово – Каспичан от автомагистрала „Хемус” е с дължина близо 5 км. В него се изгражда най-големият пътен възел у нас – п.в. „Белокопитово” с разгъната дължина 10 км, както и 11 съоръжения. През пътния възел I-2 Русе – Варна и път I-4 София-Варна и пътя със Силистра. Проектът е по програма „Ново строителство” на Агенция „Пътна инфраструктура” и е на стойност 66 млн. лв. Средствата се осигуряват от държавния бюджет”.