"Днес Президентът ме номинира за член на СЕМ. Невероятно се вълнувам. За 25 години в занаята нямам от какво да се срамувам. Благодаря за оценката! Благодаря и за подкрепата на хората, с които работя сега в правителството. Голям зор е. Благодаря ви, приятели от фейсбук, които винаги казвате какво мислите..."

Това написа на фейсбук страницата си Бетина Жотева, след като по-рано днес се разбра, че Росен Плевнелиев я е номинирал за член на СЕМ от президентската квота.

Сегашната говорителка на Външно министерство Жотева е кадър на БНТ още от 1990 г. После беше кореспондент на "Труд" в Брюксел, консултант и анализатор на НАТО и първи секретар по въпросите на връзките с медиите и комуникационните стратегии в Постоянното представителство на България в ЕС.

Нейно официално благодарствено писмо бе качено по-рано днес на страницата на президентството.

"УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН ПРЕЗИДЕНТ,

Вашата номинация за член на Съвета за електронни медии е изключителна чест и признание за мен. Вярвам, че с 25- годишния си трудов стаж в областта на медиите, масовите комуникации и връзки с обществеността бих могла да бъда полезна в дейността на СЕМ...

Уважаеми г-н президент, 

Приемам номинацията Ви като висока отговорност и ново професионално предизвикателство във важен момент за страната и Европа...

Убедена съм, че  промяната на европейските правила ще доведе до необходимата регулация и на медиите в България, които особено напоследък преживяват турбулентен период. Уверявам Ви, че с професионалната си подготовка бих могла да бъда полезна в писането на европейския медиен дневен ред", пише Жотева.