"Лудогорец" ще открие новоизградената трибуна "Козмин Моци" на 15 май по случай 70-годишния си юбилей, обявиха от клуба. Тогава шампионите играят с "Локомотив" (София). Двата отбора са на първите две места в класирането на "А" група към момента.

"Церемонията по прерязването на лентата е предвидена в 18 ч., като нейното освещаване ще бъде направено от русенския митрополит Наум. Част от тържеството ще бъдат министри, спонсори и партньори на "Лудогорец", допълват от клуба.

Козмин Моци е титулярният централен защитник на "Лудогорец". Около името му се разшумя най-вече след мача със "Стяуа" миналата година от квалификациите за влизане в групите на Шампионската лига. Тогава вратарят на Лудогорец получи червен картон и Моци застана на вратата за изпълнението на дузпите. Той успя да спаси два удара и сам вкара един, с което "Лудогорец" отстрани "Стяуа" и стана втория български отбор след Левски, койго игра в групите на Щампионската лига.

Има и специална културна програма. На събитието трябва да пеят Крисия, Цеца Величкович и "фолк дивата" Джена.  От клуба организират ден на отворените врати и всички, които имат билет за мача и тържеството, ще могат да разгледат трибуната и новите съблекални на отбора. Строежът на сектора започна миналия септември, като съоръжението беше изградено със средства на клуба и с такива, отпуснати от държавата. Трибуната разполага с 2308 седящи места.

"Отборите ще разполагат с модерни и просторни съблекални с всякакви удобства, а тунелът е доставен от Великобритания и е по модел на използваните от английските грандове. За медиите е предвидена конферентна зала и удобна микс зона", уточняват от клуба.