Посолството на Руската федерация у нас организира прием по случай 70-ата годишнина от победата над нацистка Германия. На поканите са се отзовали лидерът на БСП Михаил Миков, бившият премиер Пламен Орешарски, депутати и общественици.

Посолството разпространи чрез профила си в туитър снимки от събитието. На тях се виждат бившият премиер Симеон Сакскобургготски, който вече се обяви против наложените от Запада санкции срещу Русия. 

На друга снимка позират евродепутатът Илияна Йотова, закичена с георгиевска лентичка, както и бившият енергиен министър Румен Овчаров.

На събитието е бил и генералът от резерва от Любен Гоцев.

По-рано през деня посланик Юрий Исаков връчи на ветерани от Великата отечествена война и партизанското движение ордени и грамоти. 

Българският президент Росен Плевнелиев няма да присъства на парада по случай 70 години от победата над нацистка Германия. На Червения площад страната ни ще бъде представена само от посланика си. Всички лидери на държави от ЕС бойкотират събитието заради изострените отношения между Русия и Запада след анексирането на Крим.