Две стюардеси от самолета София-Варна на 6 януари м.г., станаха причина за N-тото отлагане на делото срещу Волен Сидеров. Те бяха глобени с по 100 лв. за това, че не се явиха в Софийския градски съд, където се проведе поредното заседание на процеса срещу лидера на "Атака".

Както Клуб Z писа, Сидеров трябва да отговаря за лека телесна повреда на длъжностно лице - по чл. 131 от НК. По време на въпросния полет той и група депутати от "Атака" влязоха в пререкания с френския културен аташе Стефани Дюмортие, с още един пътник, а накрая се държаха непристойно с полицаи и лидерът на националистите удари единия униформен.

И тримата полицаи вече се конституираха като частни обвинители. Самата Дюмортие не желае да се яви в съда, след като е дала показания в досъдебното производство.

Друга стюардеса, която се яви днес в съда, разказа обаче как Сидеров заподозрял, че може Дюмортие да е терорист, защото говорела на 3 езика и затова ѝ поискал документ да се легитимира, предаде Дарик. Двамата разговаряли на английски, той ѝ взел документа и ѝ го върнал, едва след като командирът на самолета му наредил да го стори.

Преди това Сидеров поискал стюардесата да му съдейства, за да вземат документите на дипломатката, за да се увери дали не е терористка. Стюардесата Лили Котева каза още, че е видяла в краката между седалките на депутатите от "Атака" бутилка уиски, но това не било забранено.

Делото, което успешно стартира едва този март - година и 2 месеца след инцидента, ще продължи на 11 юни.