Депутатът от ДПС Тунчер Кърджалиев предупреди премиерът Бойко Борисов, че провалът на здравния министър Петър Москов ще е провал за цялото му правителство. В рамките на парламентарния блиц-контрол Кърджалиев попита Борисов за това има ли поглед върху здравната реформа, готвена от Москов и дали е запознат с критиките срещу нея. Според Кърджалиев действията на Москов до тук са "псевдореформи".

"Моля ви да проявим още малко търпение и кредит на доверие към министър Москов", отговори Борисов. Той отбеляза още, че "в парламента е мода първият вот на недоверие, на което и да е правителство, да е на тема здравеопазване".

Борисов, заяви, че до седмица здравният министър ще представи "схема и таблички" за това как ще изглежда реформата в здравеопазването. Той припомни, че парите за здравеопазване се увеличават непрекъснато през последните години, което не се отразява на качеството, както и че по време на първия си мандат като премиер е сменил четирима министри в този ресор, тъй като никой не се е справил.

"Само за последните 4-5 години в здравеопазването са се изляли 12-13-14 млрд. лв. Огромни суми. И би трябвало с качеството на услугата да няма никакви проблеми. Рязко ми се разминава и моята представа, че от една страна болници, които непрекъснато се оплакват от липса на финансиране, всъщност държат по банките милиони. Някак си държиш пари за лихва, а в същото време отиваш да се оплакваш, че нямаш пари", коментира Борисов.

 Според него Петър Москов и екипът му са на път да направят нещо смислено и да решат проблемите в сектора.