"Реал" (Мадрид) и армията фенове на клуба се събудиха в тежък махмурлук след снощното отпадане на полуфинала в Шампионската лига от "Ювентус" - 1:2 и 1:1. 

Президентът на клуба Флорентино Перес трябва да вземе някои тежки решения в края на един нулев сезон, след който "лос меренгес" ще останат само с "калъфки". Те имат илюзорни шансове за титлата в Примера, отпаднаха от останалите два големи турнира. А през миналата година "Реал" вдигна цели четири трофея...

Информациите за бъдещето на треньора треньора Карло Анчелоти са противоположни. Някои прогнозират раздяла, други - оставане. Има една статистика, която е срещу италианеца. Нито един треньор на "Реал" не е оцелял от 1983 г. насам след сезон, в който не е спечелил нищо. Последният е митичният Алфредо ди Стефано, който почина миналата година.

Вече се спрягат евентуални наследници на Анчелоти - Юрген Клоп, който напуска "Борусия" (Дортмунд), треньорът на дублиращия тим на "белите" Зинедин Зидан, Рафа Бенитес... Шансовете на първия изглеждат най-сериозни. 

Не ясно също така дали Перес ще задържи рекордната си покупка Гарет Бейл, който днес е направо разнищен от феновете и пресата заради играта си снощи. Уелсецът не може да се адаптира с живота в Испания, няма приятели в съблекалнята. А в същото време се твърди, че клубове от Острова като "Манчестър Юнайтед", "Сити" и "Челси" са готови да броят 80 милиона евро за него.

Флорентино е бизнесмен и при такава оферта на масата трудно ще се поколебае. Още повече така ще финансира поредните си звездни покупки. "Реал" вече прави сондажи за Давид де Хеа от "Юнайтед", Марко Верати от "Пари Сен Жермен", Илкай Гюндоган ("Борусия" Дортмунд)...

Ще си тръгнат няколцина играчи, доскоро титуляри, а не е сигурно оставането дори на Кристиано Роналдо, но анализатори твърдят, че португалецът ще се задържи поне още един сезон на "Бернабеу".