Украинският "Днипро" поднесе голямата изненада в европейските клубни турнири тази година с класирането си на финала на Лига Европа. И във втората по сила надпревара се очертаваше испанско-италиански сблъсък за трофея, но тимът от Днепропетровск не позволи това. На 27 май "Днипро" ще спори за купата срещу настоящия й носител "Севиля".

Украинците победиха "Наполи" с 1:0 в Киев и с общ резултат 2:1 отиват на последната права. Единственият гол в двубоя отбеляза Йевхен Селезньов в 58-ата минута. Много силен мач на вратата на домакините направи вратарят Денис Бойко, а "Днипро" на няколко пъти пропусна да реши мача след почивката и по този начин да си спести треперенето в края. 

В същото време "Севиля" имаше преднина от 3:0 от първия мач с "Фиорентина", а снощи записа победа и във Флоренция - 2:0. Головете за тима на Унай Емери отбелязаха Карлос Бака и Даниел Карико в средата на първото полувреме. По този начин андалусийците продължават похода си към рекордната четвърта титла в последните 10 години.