Какво е правил Иван Костов в банката на ДПС. С този въпрос лидерът на движението Лютви Местан коментира факта, че името на бившия премиер Иван Костов е част от списъка на хората, които са посещавали собственикът на КТБ Цветан Василев.

"Нито в този, нито в каквито и да е други списъци ще видите председателя на партията", каза още Местан. Той посочи, че в тези списъци фигурират хора, които "не могат да бъдат уличени в любов към ДПС, а става въпрос за политически фигури и политически направления, за които ДПС продължава да бъде универсалното зло".

"Какво са правили в КТБ, как се връзва това с мита, че КТБ е била банката на ДПС? Какво е правил Костов банката на ДПС, какво е правил Лукарски в банката на ДПС, какво е правил големият приятел на ДПС Каракачанов в банката на ДПС", заяви Местан.

Според него митът, че КТБ е банката на ДПС е "жалък и несъстоятелен". Местан е убеден, че от тук нататък всички по-нататъшни разкрития не само ще ерозират този мит, а той ще бъде ликвидиран, за да излезе образът на истината. "От сейфовете на КТБ ще изникине злокобният образ на истинските създатели и покровители на Цветан Василев. И там не е ДПС", обобщи Местан.

За министъра на икономиката Божидар Лукарски няма информация да е бил сред посетителите на Василев. Днес адвокатите на банкера заявиха, че Делян Пеевски е бил чест гост в неговия кабинет и се учудиха защо отсъства от списъка.