Координация, организация и проверка на място. Но най-вече проверка на място!

Това е символ веруюто на министърката на регионалното развитие Лиляна Павлова, стана ясно от пътуването й с Диана Найденова в предаването "Карай направо".

Министърката призна, че обича да прави непредвидени проверки на строителството, а онзи ден дори стресирала "един с един багер, който брегоукрепвал на свлачището" в родната й Варна.

"Добре де – не се шашкай. Дойдох да видя кой си, кой те е пратил в неделя, какво правиш", наложило се да го успокоява министърката.

Тя показа пред Нова тв участъка от магистрала "Марица" до ГКПП Капитан Андреево 12 дни преди откриването му. Павлова обясни и защо с министър-председателя Бойко Борисов често обикалят строителните обекти: "Защото по нашите ширини трябва малко... отгоре, нали знаеш".

По отношение на прочутото показно рязане на лентички Павлова поясни, че за всеки проект има цял наръчник от ЕК и процент от проекта, който задължително трябва да е за информация и публичност – стартираща и закриваща пресконференции и т.н.

На обвиненията от опозицията, че не се прави нищо в Северозападна България, Павлова обясни, че пътят за Връшка чука (където Михаил Миков се снима пред гигантска яма, б.р.) е пострадал от свлачище. Заради природните бедствия има общо 5 такива участъка в цялата страна, но те се преасфалтират, има и обходни маршрути.

"Госпожата с ей такъв цвят сака даде 3 пресконференции... Мен ме питат, сякаш ние сме управлявали 15 години, та ни търсят сметка за всичко", каза Павлова, сочейки цикламената блуза на Диана Найденова и вероятно визирайки Мая Манолова. 

Тя изтъкна, че при последното управление на БСП червените не са направили нищо за участъка Мездра-Ботевград - нито е допроектиран, нито е възложен на изпълнител. А само за него трябват 340 млн. лв. или общо,  за да се стига до Видин - "800 млн. като минимум за отскок".

На въпроса на водещата защо ни е Дунав мост-2, като не може да се стига до него, Павлова отговори: "Айде де?!"

"Ама, как ще го крадеме! Ти разбираш ли, че ние се опитваме да вложим повече асфалт с по-малко пари. Къде ще си го нося аз асфалта вкъщи?!", отговори тя на обвиненията на опозицията.

Павлова отговори и как постига прочутото "фъш-фъш" (по повод на шегата на премиера Борисов с прическата й по време на зимните бедствия, б.р.) - имала фризьорка, която е съгласна да става и в 6, и в 7 ч.

Репортажът завърши с жизнеутвърждаващи изчисления на тв водещата с какви доходи се прави купон. Екипът стигна до група мургави работници, които помагат на археолозите по трасето на магистралата и които вчера получили аванс.

- Колко ви беше авансът?

- Стотина лева.

- Купонясвахте ли?

- Малко.

- Какво значи малко?

- По две кила ракия.

"Хем строим пътища, хем проучвваме историята и я показваме за поколенията - включи се като обигран пиар Лиляна Павлова. - Ексклузивно! Спациално! За пръв път показваме готовото трасе!", подчерта тя.