Юрген Клоп ще бъде следващият треньор на "Реал" (Мадрид), двете страни вече са се разбрали, гърмят днес престижни испански и германски медии. Дните на Карло Анчелоти са преброени, след като италианецът не спечели нито един трофей този сезон. Последният, на когото това е простено, е Алфредо ди Стефано, но преди повече от 30 години.

По-рано днес на Иберийския полуостров информираха, че ръководството на Кралския клуб се чуди между Клоп и Рафаел Бенитес за заместник на Анчелоти. В крайна сметка босът Флорентино Перес се е спрял на германския специалист, който вече обяви, че си тръгва от "Борусия" (Дортмунд).

Според "Дойчланд радио", Клоп ще подпише 3-годишен договор с "Реал" и ще получава по 8 милиона евро на година. Единствената пречка за ексцентричния треньор може да е езиковата бариера, но той владее добър английски, който може да му свърши работа, докато научи испански.

Снощи Жозе Моуриньо опроверга информациите, че Перес му е предложил отново да оглави "лос меренгес". В понеделник се появиха такива твърдения.

"Не е истина", категоричен бе португалецът.

Моуриньо обаче призна, че е разговарял с Флорентино.

"Наистина му се обадих, за да го поздравя за победата на баскетболния "Реал" в Евролигата. Знам, че това е голям триумф за клуба, затова реших да го поздравя", обясни ситуацията Моу.