"Виден деец на костовисткото движение" е искал от банкера Цветан Василев подкрепа за кандидат на БСП за кмет на Варна. Тази подкрепа е трябвало да бъде осигурена с посредничеството на варненския бизнесмен - Веселин Марешки.

Това твърдение направи в сутрешния блок на бТВ самият Марешки, обяснявайки как е попаднал в тефтерите с посетителите на собственика на КТБ.

По думите на Марешки става въпрос за частичния кметски вот в морската столица, който се проведе в края на юни 2013 г. На тези избори БСП нямаше собствен кандидат, а подкрепи Христо Бозов, издигнат от инициативен комитет.

Марешки обаче не каза кой е "видният деец на костовисткото движение", не назова и името на кандидата; не каза и каква точно подкрепа е трябвало да окаже банкерът и какво е получил той за посредничеството. Във връзка с последното заразказва как в момента го съдят за рекет за помещение с наем от 3000 лева.

Бившият премиер Иван Костов явно е трън в очите на варненския бизнесмен, защото той го спомена още няколко пъти:

"Костов има влогове там, негови хора ме карат да помагам на БСП - нещата толкова миришат, че аз дето нямам влог, преференциална лихва...", посочи Марешки и обясни как никога не е държал пари в КТБ, защото нямала клонова мрежа в цялата страна, а той имал стотици обекти (Марешки е собственик на верига аптеки, б.р.).

"Доста години се борих за Варна докато разбера, че нещата се решават зад гърба ми в кабинетите. Кирил Йорданов (бившият кмет на града, б.р.) го избраха в последния момент с гласовете на костовистите.", посочи още вечният кандидат за градоначалник на морската столица.

Бизнесменът обясни, че с Василев е имал две срещи - първата била между двамата за не повече от пет минути. Била бизнес среща, но проектът така и не стартирал. Втората - за подкрепата на местния вот. 

Какво са търсили всички при банкера, Марешки обясни така:

"Финансиране и подкрепа - медийна, финансова, логистична и т.н".

Според него тефтерите на портиера са "активното мероприятие", за да не стане ясно и никой да не пита "кой открадна парите".

На финала Марешки не пропусна да коментира и здравния министър Петър Москов, който по стечение на обстоятелствата е и зам.-председател на Костовото ДСБ. По думите му Москов не правел никакви реформи, а говорел "само лъжи", правел PR акции и "разкарвал" неудобните.