Шефът на НСО ген. Ангел Антонов не е видял нарушаване на правилата от страна на охраната на премиера Бойко Борисов вчера, когато мъж бе допуснат зад гърба му. "Не мога да кажа за нарушение на служителите, изгледал съм многократно видеоматериала, който ми е предоставен. Не виждам някакви грешки, които да са допуснати от служителите на НСО", заяви Антонов в кулоарите на парламента. 

Той все пак добави, че в момента върви подробна проверка, която ще изясни всички факти. Антонов е уверен, че служителите от НСО не са реагирали бавно и изтъкна, че ако бяха реагирали по друг начин и се е било стигнало до някакви есцесии "журналистите са щели да говорят други неща".

На директен въпрос обаче Антонов не отрече, че е възможно да има наказани. Според него "премиерът вярва на своите служители".

Вчера по време на среща на бизнеса с правителството неизвестен мъж се оказа зад гърба на премиера. Гардовете на НСО не съзряха опасност за сигурността на министър-председателя, докато той заемаше мястото си на трибуната. Мъжът не направи нищо на Борисов, но взе думата и пред слисаните гости започна разпалено да говори колко неправилно е, че на монетите ни пише само България, а не Република България.

Чак тогава по знак на Борисов гардовете на НСО изведоха мъжа, когото явно бяха сметнали за човек от организацията на събитието.