Докато журналистите в БНР протрестират заради орязаните си почти наполовина възнаграждения, други части от състава на националното радио празнуват. С печено прасе.

Това е видимо от снимки, направени на 20 април и качени във фейсбук страницата "БНР протест". Надсловът им е: "ПРОТЕСТ!?! Ми той умрял, ма...". Поводът очевидно е рожден ден, но въпреки това репортерите са възмутени, защото в скромното парти участвали лица от т.нар. контрапротест - служители в администрацията, в спортната редакция и пр.

Протестът продължава и днес, вече 12-и ден. 

„Не виждаме решение. Председателят на Съвета за електронни медии (СЕМ) Георги Лозанов призова да се възстанови диалогът, но не може да се възстанови нещо, което не съществува. Диалог няма”, обяви в "Тази сутрин” Ирина Недева от радиото.

Недева напомни, че работещите в БНР настояват да се осветлят мениджърските договори, приходите от реклама, обществените поръчки на радиото и въобще как се разпределя бюджетът от 42 млн. лв. Като пример за липса на прозрачност тя даде казуса със собственика на футболен клуб "Лудогорец” Кирил Домусчиев - никой не е разбрал кога е влязъл и кога е излязъл от Обществения съвет на радиото.

В ефир по телефона се включи и изпълнителният директор Радко Янкулов. За да обясни, че "всичко в радиото е прозрачно като слънчев и ясен ден”.

Междувременно стана ясно, че шефката на медийната комисия в парламента Полина Карастоянова е отказала в днешния днвен ред да бъде включена извънредна точна за БНР. Комисията ще разглежда отчет за дейността на СЕМ за миналата година. Има и точка, озаглавена: "Среща с представители на Сдружението с нестопанска цел "АЙ СИ ЕФ България“ и във връзка с Международната седмица на коучинга: "Модерни подходи за развитие на ръководители в публичната сфера и бизнеса с персонален коучинг”.". Но Карастоянова е мотивирала отказа си да включи точката за БНР с твърде натоварения дневен ред.