Бившият външен министър Надежда Нейнски потвърди информацията,че с нея са водени разговори за поста посланик в Анкара. "Водени са разговори с мен за посланическо място в Анкара, не мога да коментирам на какъв етап е процедурата", каза тя днес пред БНТ. И допълни, че е била част от българската външна политика, под една или друга форма и е готова за работи за българския държавен интерес.

Според Нейнски България в момента има много добра дипломация. Тя заяви, че реакцията на външния министър Даниел Митов по повод изявлението на руския му колега Сергей Лавров за евентуално разделяне на Македония между България и Албания е била своевременна. Нейнски смята, че изявлението на Лавров цели създаване на дипломатически скандал.

"Живеем във време, когато нещата трябва да се казват с истинските им имена. Времето на политическата коректност и на витиеватите фрази премина. Трябва ясно да се дефинират интересите, за да имаме шанса да ги защитим", каза още бившият външен министър. И специално изтъкна, че членството на България в ЕС и НАТО създава стабилност.