Вътрешно напрежение в ДПС.

Така зам.-председателят на ДСБ и депутат от Реформаторския блок ген. Атанас Атанасов обясни в сутрешния блок на бТВ конфликта в община Гърмен, прераснал в масов бой и протести. Както Клуб Z писа, в събота стана ясно, че има проблем с ромския квартал "Кремиковци" - хората от града се вдигнаха на протест срещу набезите на обитателите му, а се оказа и, че постройките в гетото са незаконни. Стигна се до физическо насилие.

"Да не би циганите от вчера да крадат? Там тлее напрежение вътре в ДПС за кандидатите за кмет Капитанова и Башев", посочи Атанасов.

Става въпрос за настоящата кметица Минка Капитанова, избрана от листата на ДПС и за бившия дългогодишен кмет на общината - Ахмед Башев, също от ДПС. От думите на ген. Атанасов стана ясно, че двамата явно имат амбиции за още един мандат след местния вот тази есен.

"Поводът е музиката, причините са дълбоки. Тази кметица на края на мандата ли се сети, че има незаконни строежи. Както и ДНСК", посочи Атанасов и допълни:

"Трябва да бъдат изобличени тези, които използват политически тези конфлики. Някой е използвал гласовете на тези хора години наред и е прикривал беззаконията. Откакто ДПС започна агресивно да купува гласове в ромските квартали, там започнаха да избуяват проблеми. Защото тази част от обществото е обсебена - основно ДПС са виновни за положението на ромската общност в държавата".