"За втори път ми се налага да развалям готова магистрала. Молбата ми е строителите да спрат да хитруват на дребно, защото ще бъдем безкомпромисни към качеството и ако се наложи, ще отложим въвеждането на ЛОТ 2 в експлоатация."

Така завършва пространен статус във фейсбук на министър-председателя Бойко Борисов, посветен на три ремонта в последния момент, които се наложиха по още непуснатия участък от магистрала "Марица".

По-рано днес министър Лиляна Павлова съобщи пред медии, че е наредила фрезоване до "нула" на асфалта и изцяло ново преасфалтиране на пътя към Капитан Андреево в участъците - един от 50 м и два по 25 м, които не са отговаряли на нормата за равност.

Нататък Борисов обяснява последвалите си ходове:

"След като получих тази информация, категорично и незабавно подкрепих министър Павлова и експертите от пътната агенция да се разпоредят изпълнителят да преработи веднага проблемните участъци. Още снощи бяха вкарани машини за фрезоване, което означава, че се премахва асфалтът изцяло и започва наново асфалтиране в цялостна широчина...

... Категорично заявявам, че няма да допуснем компромиси с качеството на пътните обекти, особено с магистралите! За нас не е самоцел да открием „Марица“ на 28 май, за нас е важно да пуснем в експлоатация аутобана тогава, когато сме се уверили и сме проверили нейното качество, нейната цялост и дали отговаря на изискванията.

... Надявам се до четвъртък участъкът да бъде изцяло завършен и да бъде пуснат в експлоатация, за да се използва от хората.

За втори път ми се налага да развалям готова магистрала. Молбата ми е строителите да спрат да хитруват на дребно, защото ще бъдем безкомпромисни към качеството и ако се наложи ще отложим въвеждането на ЛОТ 2 в експлоатация", пише Борисов.

Отдолу вече има коментари в знак на подкрепа, дори като този: asvalta e ot men.