Ивайло Калфин, Меглена Кунева и Кристалина Георгиева биха били достойни конкуренти за български еврокомисар - така Бойко Борисов хвърли поредните  мостове към реформаторите и АБВ в разговор с Кевор Кеворкян по Нова телевизия.

Не сме говорили нито за съвместно управление, нито за коалиция, категоричен беше той за станалото прословуто кафе с Местан, но поясни, че са обсъждали избирателния закон. Този закон е правен само за едни избори, подчерта лидерът на ГЕРБ. Той разясни за зрителите конфликта с ЦИК, който, както каза, и на него не му бил ясен довчера. След като в ЦИК ще има 6-има наши от общо 19 и нямаме зам.-председател, можем да оттеглим нашите представители, заплаши Борисов. 

Пощальон-лъжец, който само ходел до Брюксел, без нищо да свърши, нарече лидерът на ГЕРБ министър Драгомир Стойнев.

Като лъжат, че са заварили енергетиката в толкова лошо състояние, как успяха да свалят цените на тока с 5%, а после с още 1? Как става това при лошо състояние на енергетиката?, попита риторично Борисов.

Изяростен от намесването на името му в случая Лясковец, Бойко Борисов изригна срещу онези, които скалъпвали версията за някакъв саботаж, обвини всички, че му завиждат и искат да приличат на него.

Аз съм бил три пъти политик на годината, два пъти мъж на годината, жена на годината, дете на годината - където не съм се явил, там не съм победил", беше убедителен Борисов.