Папата на гледа телевизия от 25 години. Светият отец призна, че в нощта на 15 юли 1990 година обещал на Дева Мария да се въздържа от гледане на телевизия. 

Просто си казах: "Това не е за мен", разказва папа Франциск пред аржентинския вестник "Ла вос дел пуебло".

Главата на Римокатолическата църква заявява, че не използва интернет. Освен това той чете само по 10 минути на ден вестник и то не официоза на Ватикана, а италианският всекидневник "Република".

А как се информира папата за любимия си футболен отбор "Сан Лоренцо"? Много просто. "Всеки уикенд питам някой от швейцарските гвардейци какво е положението. И той ми казва как са играли футболистите - добре или лошо, спечелили са и на кое място в таблицата са", обяснява Франциск.

Светият отец се оплаква от тежката си ежедневна работа и споделя, че най-много му липсва възможността да отиде като обикновен човек да хапне една пица. "Най-хубавото нещо е човек да отиде до пицарията", казва той и добавя, че той не може да го направи, защото веднага ще го познаят.

Само преди няколко месеца отново в интервю папата пак коментира, че много съжалява, че не може да ходи да яде пици. Тогава той обяви, че не отхвърля идеята да се пенсионира и да подаде оставка както предшественика си Бенедикт XVI.