Очаква се представители на парламентарно представените партии да се разберат за състава на Централната избирателна комисия (ЦИК) на дискусия при президента Росен Плевнелиев. Решение на казуса с ЦИК ще се търси от 9.15 часа. 
Президентът Росен Плевнелиев заяви, че няма да преработи указа си за назначаване на членове на ЦИК. ОТ ДПС твърдят, че са ощетени с една бройка, която е дадена на ГЕРБ. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че е готов да предоставя на ДПС и шестте места на ГЕРБ в ЦИК. 

Очакваме президентът да коригира своя указ и казусът да се реши.

Това каза в предаването на БНТ "Денят започва" Четин Казак, народен представител от ДПС. Президентът назначава представители, предложени от политическите сили.

Как президентът избра една от двете кандидатури, предложени от ДПС? Не трябваше президентът да прави подбор, а да назначи всички номинирани от съответните политически сили. Ние не подменяме вота на гражданите. Искаме да се изпълни текстът на закона, в него е записано, че трябва да се съблюдава пропорционалното разпределение на политическите сили. Не може президентът да приравнява ДПС с "Атака", 11 народни представители е разликата между двете партии. Като процентно съотношение, разликата между ДПС и "Атака" е много по-голяма от разликата между ГЕРБ и БСП, каза Четин Казак.