"За да им е гадно."

Така жената до Николай Бареков - Мария Календерска мотивира "на шега" амбицията си да се кандидатира за кмет на София на местния вот тази есен. 

"Не виждам кой друг може да е алтернатива на г-жа Фандъкова (настоящият кмет Йорданка Фандъкова, б.р.). Всички управляват с ГЕРБ и ще са като кученца на г-жа Фандъкова", посочи Календерска в сутрешния блок на Нова тв.

От гостуването й стана ясно и каква ще е предизборната й платформа - атака по имигрантите и опит да спечели гласовете на младите в лицето на студентите.

"Искам да живея в София, тя е последната спирка на много млади хора. Поголовно се увеличават бежанците. София на студентите, на младите и успели хора, а не на всякакви бангладешци, иранци... Два пъти по-малко бежанци, два пъти повече студенти, два пъти по-бърза бърза помощ!", издекламира Календерска.

"Г-жа Фандъкова иска да се хареса на всички. За мен това не е най-важно. Тя е кмет на 1/4 от България. Тя може да постави въпроса с бежанците пред правителството като национален приоритет. Може да увеличи общинската полиция", допълни кандидат-кметицата по повод имигрантите и напомнянето на водещия, че България ще приеме квота от бежанци по решение на евроинституциите, където работи и Бареков, а не по решение на Столична община.

На въпрос дали е готова да носи "петното" Бареков върху кампанията си Календерска отвърна:

"Никога не бих нарекла Николай Бареков петно върху себе си. Защо неговата репутация да не се прелива върху моята?!".

Водещият се извини за определението, но пък направи ново: бившият тв водещ бил "какадуто на Цветан Василев и Делян Пеевски".

"Всички медии участваха в кампанията, за да обясняват на кого е човек Бареков. Ако 2 и 2 прави 4, щеше ли да е сам сега с един депутат в парламента?", отвърна Календерска.