Момче на 16 г. е открито мъртво на пейка в Борисовата градина в София. Момчето е с прободни рани. То е облечено с червена тениска и черни къси панталонки, безжизненото му тяло все още лежи на пейката, предаде БГНЕС.

Районът, в който е намерена жертвата е отцепен. Пейката, на която лежи момчето, се намира на около 60 м от сградата на Националното радио в Борисовата градина.

Самоличността на 16-годишния е изяснена, родителите му са уведомени, те са пристигнали на мястото.

Според информация на БНР убитото момче е деветокласник в Националната стопанско-финансова гимназия в София. Според "Дарик" тялото е било открито от преминаващо момиче. Има данни, че момчето се е скарало със свой връстник. Засега не е открито оръжието на престъплението.

Вчера в Софийския апелативен съд стартира на втора инстанция делото срещу Николай Русинов-Чеци. Той получи доживотна присъда за убийството на Яна Кръстева пак в Борисовата градина до заведението "Маймунарника". 28-годишното момиче бе намерено мъртво на 9 юли 2011 г.

На 30 септември 2008 г. в Борисовата градина бе убит студентът по медицина Михаил Стоянов. След 2 години разследване са здържани Радослав Кирчев (по това време на 19 г.) и Александър Георгиев (по това време на 20 г.), които признават, че са "прочиствали" парка от гейове. Делото все още се точи.