Бившият депутат от ГЕРБ и бивш председател на общинската структура на партията във Велинград Ангел Даскалов обяви, че напуска партията. В деклация той посочи мотивите си за решението си. Той бил разочарован от случаващото се на местно ниво, националната конференция на ГЕРБ също не оправдала очакванията му. Даскалов не виждал промяна в областта на дърводобива в района, което също било една от причините да се раздели с ГЕРБ. Не искал и да се петни името му, обяснява още той.

ПП ГЕРБ бе моя кауза и през последните 8 години аз се борих за нея. Точно затова няма да чакам слуховете  и  интерпретациите да  обезсмислят  правото ми да обясня  защо реших да се разгранича и както е редно официално заявявам решението си  да напусна тази политическа формация.

Напускам ГЕРБ без да се притеснявам от каквото и да било, защото докато съм оглавявал общинската структура и докато съм бил депутат в Народното събрание не съм извършил нищо незаконно, нищо от което да се притеснявам, а напротив – старал съм се да бъда полезен на Велинград и на хората в цялата община, се казва в декларацията.

Даскалов беше и кандидат за кмет на Велниград през 2011 г., но загуби от Иван Лебанов.

Новината за напускането на Даскалов свари неподготвен местния лидер на ГЕРБ в Пазарджик д-р Дончо Баксанов, който разбрал за напускането от медиите. „Официално не се обърна към мен, а предпочете това да стане чрез медиите. Това е една непочтена постъпка, но всеки сам избира своя път. Може би това отново показва, че смяната на Ангел Даскалов като общински председател на ГЕРБ-Велинград е била в правилната посока. Желая му успех в новото поприще”, каза Баксанов пред радиото. Той уточни, че Даскалов официално не е подал заявление за напускане в областната структура на партията. „Доколкото имам информация ще го подаде направо в София. Други заявления за напускане на до момента не сме получили и се надяваме да няма такива”, каза д-р Баксанов.