Георги успял да се обади на приятелката си и й казал, че са го наръгали. Тя се обадила на 112 и веднага тръгнала към мястото, където трябваше да се видим. Това каза пред Нова телевизия най-добрият приятел на убития Георги – Константин. Вчера по обед 16-годишният ученик в Търговско-банковата гимназия бе убит в центъра на столицата на метри от сградата на БНР като свидетели на престъплението няма.

„Ходили сме няколко пъти там, в Борисовата градина. Не е имало никакви проблеми. Не мога да го осмисля”, добави момчето. 

Други съученици на Георги са вбесени от тиражираната информация, че Георги е участвал във футболни агитки и че е бил луд футболен фен.

„Това не е вярно. Той не би тръгнал да се бие с когото и да било”, казва съученик. 

Пред Нова телевизия Константин обясни, че Георги си имал сериозно гадже от шест месеца, но не вярва, че приятелят му е убит заради ревност:

"С друго момче наистина имаха конфликт. Но не вярвам той да го е направил. Всички, които го познават, твърдят, че не би направил такова нещо".

Според него Георги не бил ограбен:

„Всичко си беше с него – документи, пари, телефон”. 


Момчетата твърдят, че между Банковата гимназия и Строителния техникум няма вражда. И не вярват във версията, че Георги е убит така жестоко и хладнокръвно от някой от техникума.

Все още няма официална информация за заподозрян за убийството на Георги.