"Реал" (Мадрид) представи новия си треньор - Рафаел Бенитес. Испанецът, който заема мястото на Карло Анчелоти, подписа договор за три години.

"Реал" е шанс в живота на всеки футболист и треньор, заяви Рафа на представянето си. - Наясно съм, че тук трябва да се печелят мачове и титли, това съвпада и с моите цели. Очаквам много успехи с този отбор. Но също и хубава, атрактивна игра, защото стандартите на клуба изискват и това."

Новият наставник бе представен лично от президента Флорентино Перес, който каза добри думи за поредния кандидат за слава в най-големия и титулуван клуб на планетата.

Рафа Бенитес идва от италианския "Наполи", с който спечели купата и суперкупата на страната за миналия сезон. В настоящия южняците стигнаха до полуфинал на Лига Европа. Любопитно е, че Бенитес е започнал скромната си футболна кариера именно на "Сантяго Бернабеу". Той има 247 мача за "Б" отбора на "лос меренгес", но никога не е стигал да първия състав.

Рафа тръгва в треньорството отново от дубъла на "Реал", а после води последователно "Валядолид", "Осасуна", "Екстремадура", "Тенерифе", "Валенсия", "Ливърпул", "Интер", "Челси" и "Наполи".

Вече е бил шампион на Испания - "Валенсия" през 2002 г., а две години по-късно печели и Купата на УЕФА. Най-големият му успех с "Ливърпул" е титлата в Шампионската лига за 2005 г. С "Интер" е световен клубен шампион, а с "Челси" триумфира в Лига Европа. Личи, че никъде не е оставал с празни ръце. В "Реал" (Мадрид) обаче това няма да е достатъчно. Справка - Жозе Моуриньо и Карло Анчелоти.