Достигането на столичното метро до Летище София определено се усети. Работата на стоянката на аерогарата намаля. Това призна шефът на най-голямата таксиметрова компания в столицата "ОК Супертранс" Людмил Лазаров. Именно тази фирма е монополист на летището като вече три поредни пъти печели обществените поръчки за таксиметрово обслужване и на двата терминала.

Лазаров отказа да каже колко точно са паднали поръчките, но на журналистически въпрос дали става дума за спад от 20 процента отговори: "може и толкова да са".

Все пак Лазаров уточни, че в часовете, в които метрото не се движи, такситата са без алтернатива.

От думите му се разбра и че фирмата с 1500 автомобила в столицата няма никакво намерение да сваля цените въпреки поевтиняването на горивата.

"През последните 3-4 години колите ни масово минаха на метан, петролът поевтинява през последната година, но цената на природния газ е без промяна", каза Лазаров.

Днес "ОК Супертранс" представи мобилно приложение, с което таксита на фирмата ще могат да бъдат поръчвани от смарт устройства. В някои от тях дори ще може да се плаща по електронен път. Софтуерът е пригоден специално за нуждите на таксиметровата компания от мрежата за поръчки на таксита "Таксистарс".