Този материал съдържа творчески интерпретации на реални събития от политическия и светския живот у нас и в чужбина. Всички интерпретации са художествена измислица и не отговарят на действителността. Клуб Z публикува материали на Мирослав Милков в рубриката "Седмичен обZор" всеки уикенд. 

При откриването на българския Лувър „Квадрат 500“ премиерът Бойко Борисов заръча в ново крило на музея да бъдат поставени и негови картини.

Ние се добрахме до един шедьовър на Бойко Борисов, който ще бъде изложен в „Квадрат 500“. Картината на министър-председателя е римейк на „Джокондата“ на Леонардо да Винчи. Бойко Борисов е посветил художественото си произведение на Лиляна Павлова, с помощта на която той извършва „най-голямата реформа“ - строенето на магистрали:

* * *

С оглед на някои събития от седмицата, стартира подписка на граждани с искане Народното събрание да се премести на по-подходящо място – в село Игнатиево. 

* * *

Държавният секретар на САЩ Джон Кери падна с колело и счупи крак.

С нарочна телеграма българският премиер Бойко Борисов пожела бързо възстановяване на... Джим Кери!

* * *

Лидерът на „България без цензура“ Николай Бареков издигна за кандидат-кмет на София жената до себе си – Мария Календерска.

На въпрос на журналист: „Г-н Бареков, вярвате ли наистина, че жена ви може да стане кмет на София?“, евродепутатът отговори: „Да, вярвам - ако се оженя за Фандъкова!“

* * *

Светият синод се обяви срещу пропагандирането на йогата.

Според запознати с делата на Светия синод, митрополитите си противоречат в своите действия – обявиха се срещу пропагандирането на източни практики, но пък наградиха с най-високото църковно отличие Буда.

* * *

Китайски инвеститори помолиха икономическия министър Божидар Лукарски да им помогне в намирането на партньори, които да внасят в Китай качествено българско вино.

- Вие разбирате ли от добро вино, г-н Лукарски? - попитали китайците.

А министърът отвърнал:

- Ами не много - разбирам от вино, колкото и от икономика.

* * *

Ген. Бриго Аспарухов съобщи, че на последния конгрес на БСП на Михаил Миков му е бил предложен подкуп, за да не се кандидатира за лидер на „червените“. По думите на Аспарухов, предложението дошло от опонент на Михаил Миков за лидерския пост.

По този повод в кулоарите на парламента беше дочута следната констатация: „Голям балък излезе Миков. По-голяма балъщина е само, ако ти предложат пари, за да не поемеш футболен клуб ЦСКА, а ти да го поемеш.“

* * *

15 000 се оказаха двойките на матурите по математика за 7 клас.

По този повод една класна ръководителка на 7 клас събрала своите ученици и им казала:

- Излагацията е голяма, ученици! Цифрите сочат, че от 54 000 явили се ученици на матурите по математика, двойките са 15 000. Това означава, че почти всеки четвърти е с двойка.

- Не е ли почти всеки шести? - поправил я седмокласникът Гошко.

* * *

Биолог от Кеймбридж твърди, че мъжете ценят повече ума, а не бюста на дамите.

По този повод наша абитуриентка провела следния разговор с майка си:

- Мамо, бъди спокойна – аз бързо ще си намеря работа при някой голям шеф, защото разбрах, че мъжете ценят ума повече от бюста.

- Дъще, ако си умна, ще си сложиш силикон!

* * *

Мъж от Калифорния си поръчал проститутки и на уреченото място се явили две от дъщерите му.

- Как не ви е срам, бе! Затова ли ви плащах да учите, бе? - нареждал в продължение на няколко минути бащата, след което промърморил: "Да се благодарите, че съм толкова добър и няма да кажа на майка ви!"

-----

* Мирослав Милков е роден в Кърджали през 1983 г. Учи българска филология във Великотърновския университет "Св. св. Кирил и Методий". От края на 2006 г. до днес е сценарист в "Шоуто на Слави", както и в други телевизионни проекти на продуцентска къща "Седем-Осми". Съавтор е на пиесата "Апокалипсис кога" с режисьор Борис Панкин и с участието на Орлин Горанов, Мариан Бачев, Диана Любенова. Милков спечели конкурса на Клуб Z "Ало, ало, Борисов слуша!"