„На България й трябваха 35 г., за да се завърши дясното платно на отсечката от Свиленград до Капитан Андреево. Надявам се това да е краят и на прехода, който олицетворява това строителство“.

Думите са на министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, която откри пореден участък от магистрала „Марица“, предаде пресцентърът на МРРБ.

Последните 9 км, които свързват Свиленград с граничния пункт, ще позволят на пътуващите за Турция да продължат директно и да не се отклоняват от магистралата преди границата.

С тези почти 9 км общата дължина на готовата магистрала е 80 км. Новият обект е изграден със средства от републиканския бюджет на стойност 35 млн. лв, допълва министерството. 

Лиляна Павлова и днес повтори ангажимента си последният участък от магистрала "Марица", който ще свърже готовата отсечка от Димитровград с магистрала "Тракия", да е готов до първи октомври. След това ще може да се пътува от София до Истанбул само по магистрала. Разбира се, след като завършат ремонтите на „Тракия“.

"Връчих на шефа на АПИ инж. Лазар Лазаров Разрешителното за ползване – АКТ 16 и му пожелах с грижата на добър стопанин да пазят трасето. Спазени са всички изисквания за безопасност, монтирани са еластични мантинели и дано да няма инциденти", е казала Павлова по време на церемонията, на която е имало и рязане на ленти, менче с вода и водосвет. 

Изпълнител на обекта бе „ПСТ Груп“ ЕАД /“Пътни строежи“, Пловдив и „ПСТ Холдинг“ ЕАД/. Строителният надзор е осъществен от „Пътинвестинженеринг“ ЕООД, а авторският от „Пътпроект“ ЕООД.