"Постоянно трябва да говоря зa нещо, което не съм правил", каза братът на Сергей Станишев - арх. Георгий Станишев в предаването „Здравей, България“ по Нова телевизия. Повод за интервюто бяха обвиненията към него, че участва в скандалния проект за застрояване на „Карадере“.

„Мога да кажа с пълна сигурност, че на нашето бюро не е възлаган такъв проект. За втория проект става дума“, допълни Георгий Станишев, който не отрича участието си в предишния вариант на проекта, предложен по времето на Тройната коалиция, когато министър-председател беше брат му.

„Аз не мога да извадя документи, които да удостоверяват, че не съм част от проекта. Но имам документи, които потвърждават моето участие и завършването на това участие в предишния проект. Аз не изпитвам угризения за участието в него“, каза още той.

На въпрос на водещия дали подозира, че някой използва фамилното му име Георгий Станишев отговори: "Определени хора постоянно използват името ми, за да правят един черен пиар на моята дейност. Именно по тази причина аз все по-малко работя в България. Основните ми проекти сега са в чужбина."

Братът на Станишев уточни още, че у нас поема само задачи от частния сектор, за да нямало инсинуации за това как е спечеленил конкурсите..