Турският премиер Реджеп Ердоган обяви война и на Google. Правителството блокира техните DNS адреси, които даваха алтернативен достъп до забранената микроблогинг платформа Twitter. 

Oт Twitter  изразяваха надежда, че пълният достъп до сайта скоро ще бъде върнат , след като адвокат, представляващ платформата за микроблогинг се срещна с властите в Анкара на 21 март . Вместо това, турското правителство затегна обръча още повече рано на 22 март, като блокира достъпа до публичните DNS адресите на Google.

Турските потребители показаха, че и това не може да ги спре. Из мрежата плъзнаха снимки на графити с изписани алтернативни DNS aдреси за достъп до Google.С алтернативния достъп неизвестните гафити автори осигуриха не само достъп до блокираните сайтове, а и едно нестандартно решение срещу интернент цензурата. 

В крайна сметка властите започнаха да блокират всички възможни DNS. Вечерта на 22 март, стотици онлайн потребители заявиха, че " методът VPN " остава единственият начин за достъп до Twitter. Hürriyet Daily News съобщиха, че повечето DNS опции за достъп в момента са блокирани.

Domain Name System (DNS ) е йерархична разпределена система за именуване на компютри , услуги, или уеб всеки ресурси, в интернет пространството или локална мрежа . Промяна  в такъв адрес може да се използва не само за заобикаляне на блокирани сайтове, но и за по-бързо сърфиране . Виртуалните частни мрежи, от друга страна, криптират трафика между отделните хостове в интернет и така допринасят за информационната сигурност на използващите ги организации.

Турските власти нямат официално изявление относно репресиите срещу DNS услуги, като се смята, че решението се основава на друга изпълнителна заповед, а не на съда.

Въпреки това, правителството обясни позицията си с изявление, според което Twitter е блокиран, защото в турския съд са депозирани много молби за изтриване на съдържание от сайта. От централата на Twitter в Сан Франциско все още не било взето решение за съдържанието и по тази причина бил отрязан пълния достъп.