Руският историк и бивш съветски разузнавач Виктор Суворов допусна, че лидерите на крайното украинско дясно може да са обслужвали интересите  на  Путин в желанието на пропагандата му да бъде опорочен Евромайдана.

Във финала на интервюто в "Пещерата" по ТВ+ Коритаров попита дали би било изненада, ако се окаже, че крайнодесните в Украйна са се включили в Майдана, изпълнявайки поръката на Путин, за да компрометират стремежа към ЕС.

В отговор Суворов припомни първото решение, който новата Рада прие – а именно да направи украинския единствен език на страната, което според него е агресивна провокация срещу украинските руснаци, и дава основата на разделение в украинското общество. В Лвов, Западна Украйна, хората обявиха ден на руския език в знак на протест срещу това действие. Твърде много провокатори в сегашната Рада според Суворов помагат на Путин с действията си.

Суворов живее във Великобритания от 1978 г., където започва работа върху темата за Втората Световна война. Основната му теза е вината на СССР за започването на конфликта. Руските историци често критикуват книгите му за фалшификации и ненаучни подходи. 

Суворов смята, че строги санкции срещу елита на Путин може да ги накара сами да притиснат руския президент и той да се откаже от агресията си срещу Украйна.

Бившият разузнавач каза, че анексирането на Крим е операция, разработвана от края на миналата година, и е твърде добре и прецизно организирана. Той подчерта, че украинският и руският народ винаги са се чувствали много близки – самият Суворов е с баща украинец и майка рускиня – което е факт за десетки хиляди граждани и на двете страни.