„Байерн“ е новият стар шампион на Германия! „Баварците“ победиха „Херта“ Берлин като гости с 3:1 и си осигуриха и на теория златните медали седем кръга преди края на първенството, което е нов рекорд. Миналия сезон немския колос си подпечата титлата „едва“ шест кръга преди края на сезона. Тогава „Байерн“ вдигна „сребърната салатиера“ през април, а сега още през март, което също е рекорд.

Друго върхово постижение са 19-те поредни победи на момчетата на треньора Пеп Гуардиола, както и 52-та мача без загуба в Бундеслигата. А също и разликата от 25 точки пред втория. До края „Байерн“ ще се състезава само със себе си и с рекордите.

Иначе за статистиката този път головете за „баварците“ вкараха Тони Кроос, Марио Гьотце и Франк Рибери.

Във формата, в която се намира, „Байерн“ е фаворит и в Шампионската лига, където среща колебливия „Манчестър Юнайтед“ на четвъртфинал. „Баварците“ са настоящите носители на трофея и могат да се превърнат в първия отбор, който защитава купата си в най-престижния европейски клубен турнир. Освен това „баварците“ ще спорят и за Купата на Германия. Отборът е носител на требъл от миналия сезон, а нито един клуб в историята на футбола не е правил два поредни.

В другите мачове вторият „Борусия“ Дортмунд и третият „Шалке 04“ завършиха миролюбиво 0:0 в рурското дерби. Българинът Тодор Неделев пък направи официалния си дебют за „Майнц 05“, но отборът му загуби с 1:3 като гост на „Брауншвайг“. Нападателят премина в немския тим през зимата от „Ботев“ Пловдив.