Четирима души пострадаха, след като лек автомобил се вряза в автобусна спирка в София, съобщиха от СДВР. Според първоначална информация две коли са се сблъскали на кръстовището между бул. „Александър Стамболийски” и бул. „Димитър Петков”. При удара едната кола се качва на тротоара и блъска минаващите по това време жена с двете ѝ дъщери и възрастен мъж. Пешеходците са откарани незабавно в „Пирогов”.

От пресцентъра на УМБАЛ "Пирогов" съобщиха, че никой от пострадалите няма да нощува там.

Майката и по-голямата й дъщеря, на 17 години, са в стабилно състояние и няма причина да останат в болницата. По-малкото момиче (11 г.), е с мозъчно състресение и лекарите препоръчали да остане в здравното заведение, но родителите отказали. 57-годишният мъж също не желае да бъде хоспитализиран, въпреки че има скъсан мускул на едната ръка и трябва да бъде опериран.

Черната статистика на МВР показва, че това е поредният случай на пострадали в пешеходна зона.

През 2011 година пияният Данаил Георгиев (23 г.) се вряза с висока скорост в стълб, и помете шестима младежи в Симеоновград на връх Великден. Автомобилът му се качи на тротоара и уби младежите, които по това време отивали на църква. 

През юли 2013 година таксиметровият шофьор Михаил Куртев помля 12 души на спирката пред The Mall на бул. "Цариградско шосе" в София. Куртев беше хванат да управлява автомобила си с над 140 километра в час и 1,89 промила алкохол в кръвта. При зверската катастрова починаха 25-годишната Станислава Атанасова - Съни и 6-годишната Елена Михайлова. 

По данни на МВР през 2013 година при пътно-транспортни произшествия са загинали 601 души, за 2014-а загиналите до момента са 97.