Ясна Матич, близкият сътрудник на Младжан Динкич, лидер на Обединени райони на Сърбия - беше арестувана вчера, заедно с още трима бивши ръководители на Агенцията за чуждестранни инвестиции и популяризиране на износа, предаде агенция "Фокус".  Те са обвинени, че с фиктивни договори са ощетили държавния бюджет със 120 млн. динара (113 динара = 1 евро), пише в. "Данас".

Освен Матич, която беше първият директор на агенцията, а след това министър на финансите в правителството на Мирко Цветкович, арестувани са и бившите директори Весна Перич и Божидар Лаганин, както и бившият заместник-директор Боян Янкович. 

Арестуваха екипа на Младжан Динкич – крали от Агенцията за чуждестранни инвестиции, за да финансират партията, е заглавието на в. "Курир". Полицията арестува всички бивши директор на Агенцията за чуждестранни инвестиции, сред които и Ясна Матич - бивш министър и близък сътрудник на лидера на Обединени райони на Сърбия Младжан Динкич, пише вестникът. Арестуваните са обвинени, че са ощетили бюджета с около 1 милион евро. Предполага се, че част от парите са ползвани за финансиране на партията на Динкич, допълва изданието.