Няма основание за повишаване цените на агнешкото месо за предстоящите празници, каза министърът на земеделието и храните проф. Димитър Греков в Павликени, съобщи пресцентърът на подопечното му министерство.
Според Греков у нас се произвежда достатъчно количество качествено агнешко месо с чудесни вкусови качества, което може да задоволи търсенето.
Министърът заяви, че инспекторите от Българската агенция по безопасност на храните са извършили над 200 проверки за качеството на предлаганото месо в търговската мрежа. В навечерието на Великден контролните органи ще засилят проверките с цел предотвратяването на нарушения, обясни още той.
Според последните данни на Системата за агропазарна информация (САПИ), през първата седмица на март цената на килограм цяло агне на едро остава в ценовия диапазон от 11,60 лв. до 15,30 лв., като средната й стойност за страната е 13,78 лв. за килограм.
Подкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и днес, за да научите новините от България и света, и да прочетете актуални анализи и коментари от „Клуб Z“. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме нужда от вашата подкрепа, за да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 държави на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на истинска, независима и качествена журналистика. Вие можете да допринесете за нашия стремеж към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият поръчител на съдържание да сте вие – читателите.
Подкрепете ни