Николай Бареков призова Волен Сидеров да спретнат общ фронт срещу президента Росен Плевнелиев. Той даже официално му написа писмо, публикувано на страницата на "България без цензура".

От "Атака" научиха за любезната покана от Клуб Z.  "Ние, когато искахме импийчмънт на Плевнелиев, Бареков още го нямаше, коментираха оттам неофициално. От партията обещаха лидерът им да коментира предложението.

"Уважаеми г-н Сидеров, като лидер на най-голямата извънпарламентарна партия "България без цензура", Ви каня заедно да подкрепим подписката в българския парламент, инициирана от Румен Йончев. Тя е за създаване на анкетна комисия, която да разследва застрашава ли националната енергийна сигурност на страната президентът Росен Плевнелиев?", пише в поканата. И завършва "г-н Сидеров, надявам се на вашия положителен отговор".
Според Бареков държавният глава "поддържа нерегламентирани контакти с шефове на ЕРП-та, което може да се окаже в ущърб на българските национални интереси. Доколкото имаме информация, президентът Плевнелиев няма мандат за поддържане на подобни задкулисни контакти, ден след които от монополното дружество заплашиха държавата с иск от близо 1 милиард евро", гневи се новият политик.


Във вторник в официално съобщение от "Дондуков" 2 съобщиха, че по време на визитата си в Австрия Росен Плевнелиев се е срещнал с Щефан Шишковиц, изпълнителен директор на дружеството EVN.

"Срещата, проведена по инициатива на ръководството на EVN, не е обявена, тъй като не е предварително планирана в програмата на държавния глава за посещението", отговориха от президентството на обвиненията в задкулисни договорки между Плевнелиев и шефа на едно от ЕРП-тата. "Наложена практика е представител на един от най-големите инвеститори, какъвто е EVN, да търси контакт с всички български институции на най-високо държавно равнище – президент, министър-председател, министри - при наличието на проблеми в средата на дейност на компанията в България", обясниха оттам.