Отидох на срещата с Патриотичния фронт с 40 страници написани отговори, добре подготвен, похвали се в студиото на БНТ Цветан Цветанов и размаха дебела тетрадка. Той коментира разговорите, които имаше вчера с патриотите по повод 7-те искания, за които бе поставен срок до 1 юли.

"Днес ще имаме отново работни срещи с ПФ и с представители на Министерски съвет, утре ще се срещнем с представители на МВР, работим и по въпроса с активната регистрация на избирателите. Ще изчистим абсолютно всички детайли. Планира се среща и с министър-председателя Бойко Борисов. Смятам, че това е нормално - всяка една от парламентарните групи има своите изисквания. Трябва да търсим компромис, за да можем да вървим напред и да изпълняваме програмата на правителството. Убеден съм, че ще продължим да работим заедно", уточни Цветанов.

Няма притеснения за стабилността на правителството, обобщи той и допълни, че понякога има проблеми с комуникацията между коалиционните партньори, но отношенията са добри.Търсим подкрепа от всички политически сили, включително и от БСП, водя разговори с председателите на всички парламентарни сили, каза Цветанов.

Шефът на ПГ на ГЕРБ заяви, че в "чисто работен план имаме добра комуникация с Реформаторския блок". Коментарът му бе по повод изявленията на Радан Кънев, че е търсена подкрепа на ДПС в управлението.

"Когато в България беше председателят на ЕНП Джозеф Дол искаше да проведе разговори с всички парламентарно представени партии освен "Атака". Това е нормално изградена европейска комуникация. Естествено се търсеше съответният конструктивен диалог в българския парламент. Стигна се до извода и решението, което взе нашият председател - да се търси широка коалиция. Що се касае до подкрепата на ДПС мога да дам пример – вчера законът за горите беше подкрепен и от реформаторите, и от патриотите и от ДПС, и от ГЕРБ. Търси се напрежение между партиите, но ГЕРБ няма да се поддаде на това", категоричен бе Цветанов.

Няма да бламираме здравната реформа, ще подкрепим Москов на извънредното заседание другия вторник. Ще подкрепим и съдебната реформа на Христо Иванов, обяви още парламентарният бос на ГЕРБ.