Целият ресурс както на СДВР, така и на Главна дирекция "Национална полиция" (ГДНП) и прокуратурата е впрегнат в разплитането на убийството на 16-годишния Георги Игнатов в Борисовата градина. Това каза полицай № 1 Христо Терзийски на пресконференция, съобщи МВР.

"Всеки инспектор от Детска педагогическа стая от София работи по казуса с убийството", добави той, което може да бъде разтълкувано, че се търси непълнолетен или малолетен извършител.

Главен комисар Христо Терзийски. Снимка МВР

„Даваме всичко от себе си. В момента абсолютно всеки инспектор от Детска педагогическа от София работи по този казус. Не говорим за отдел „Убийства”, защото това по аксиома се знае. Освен целия криминален отдел на СДВР са включени и колегите от Главна дирекция „Националната полиция”. Абсолютно с всеки сигнал, който постъпва, ангажираме всички колеги да ни помогнат и работят вече много активно”, каза директорът на ГДНП.

Терзийски обясни, че при извършените огледи са иззети веществени доказателства, на които в момента са назначени експертизи. Той допълни, че криминалистите са прегледали огромен по обем снимков материал, иззет от камери на сгради, които се намират в района, разширен е периметърът им, разпитали са множество свидетели и близки на жертвата.

Христо Терзийски обясни, че не се пренебрегва нито една версия, докато не бъде разкрито убийството на младежа.

По-рано "Преса" съобщи, че предполагаемият убиец на Георги е заснет в лице. Полицията обаче все още не може да установи самоличността му.

Става дума за младеж над 18 години, пише вестникът, като цитира свои източници. Видеозаписи от камерите на входа на метрото, както и тези на БНР показвали как той бяга от Борисовата градина към паркинга на близката автокъща.

Досега тази информация не е потвърдена или отречена официално.