"Мога да заявя отговорно, че виждаме сериозно желание от страна на партньорите от ГЕРБ за решаване на седемте тежки проблема, които трябва да бъдат решени".

Това заяви съпредседателят на Патриотичния фронт и лидер на НФСБ Валери Симеонов след среща с вицепремиера и вътрешен министър Румяна Бъчварова в парламента. В края на май патриотите заявиха, че е възможно да преосмислят подкрепата си за правителството ако не се предприемат активни действия по някои теми. Сред тях са битовата престъпност, построяването на оградата по границата с Турция, събаряне на незаконните строежи в Гърмен и др. Патриотите дадоха срок на кабинета до 1 юли.

"Ще изчакаме до 30 юни. Виждаме много сериозно ангажиране както от г-н Цветанов, така и от министрите”, допълни Симеонов.

Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов обясни, че след срещата с Бъчварова продължава да се работи.

"След или около 25 юни ще има поредна среща, на която конкретни неща ще бъдат обсъдени. Както знаете, нашата идея специално за организираната престъпност беше до края на месеца да има ясна концепция за борбабта с организираната престъпност, а не само документи, тъй като през последните години имаше много красиви пожелания, но не и реални действия”, каза Каракачанов.

Според него откакто патриотите са поставили ребром тези въпроси е започнал реалният диалог между Фронта и ГЕРБ.