С наближаването на местните избори в общественото пространство започват да циркулират все повече имена за кандидати за кметове. И все по-ясно става, че вътрешно-партийната битка е все по-оспорвана.

Вяра Церовска, Ирена Соколова и Иван Иванов са тримата кандидати, един от които ще бъде кандидат-кмет на ГЕРБ за Перник. Това съобщи сайтът "За Перник". Трите номинации са издигнати от местната структура на партията, като с най-голямо доверие се ползва Церовска, която е депутатка.

Две имена се спрягат за кандидат-кмет на БСП във Видин - това на досегашния кмет Герго Гергов, който бе отстранен от длъжността си, но възстановен наскоро от Софийския апелативен съд. Другото е на депутата Филип Попов. Няколко са имената, които се въртят и за ГЕРБ - Огнян Ценков, Цветан Ценков и др.

В Благоевград все още е възможно в надпреварата да участва бившият кмет Костадин Паскалев, който е номиниран от местни структури. Настоящият кмет Атанас Камбитов отново ще е номинацията на ГЕРБ.

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров ще бъде номиниран за втори мандат от ГЕРБ. За негови конкуренти от БСП се спрягат Иван Върляков, Петър Влахов и депутатът Георги Гьоков.

В Търговище срещу досегашния кмет Красимир Мирев (БСП) вероятно ще се изправи депутатът от ГЕРБ Дарин Димитров. В Шумен положението е аналогично - срещу Красимир Костов (БСП) ГЕРБ ще номинира Любомир Христов, също депутат.

В Сливен ГЕРБ най-вероятно ще издигнат Стефан Радев, който ще се включи в надпреварата с настоящия кмет ген. Кольо Милев и неговият предшественик Йордан Лечков.

В Монтана срещу кмета Златко Живков, който завършва своя четвърти мандат, вероятно ще се изправи Дилян Димитров (ГЕРБ). Спряга се и името на Ивайло Петров.