Повече от 200 жители на софийския квартал "Орландовци" излязоха на бунт срещу ромите от съседната махала. Протестът е следствие на снощния масов бой между българи и роми, при който седем души бяха вкарани в "Пирогов". По-късно бяха арестувани и двама участници в мелето.

Разгневените жители на квартала са се опитали да проникнат в улиците, населени с роми. Те обаче са били спрени от пратените полицейски части. По пътя си протестиращите пребили един ром, но той е откаран в болница без опасност за живот. 

Първоначално бе окупирана улица "Мара Бунева". После шествието се насочи по ул. „Железопътна” в посока ж.к. Бенковски. Протестиращите скандираха „Българи юнаци” и пяха химна на България.

Постепенно напрежението спада. На малки групи хората започват да се изтеглят по странични улици. Но остава засилено полицейското присъствие.

Движението в района продължава да е затруднено.

На извънредна пресконференция на ДСБ днес лидерът Радан Кънев поиска постоянно присъствие на полицията в ромските гета, за да се избегне напрежение и противопоставяне преди местните избори.